In den beginne.

We zijn in het jaar 2010. Mechelen was toen nog een stille en rustige stad, maar daar zou spoedig verandering in komen. In april organiseerde H30 een eerste majoretteworkshop in samenwerking met de artistiek begeleidster van 'Majoretteketet', het majorettekorps uit Brussel. 

Met de Mechelse Cavalcade in het vooruitzicht, breidde de workshop uit tot een wekelijkse repetitie in de catacomben van H30. Hiermee ging de meisjesdroom van onze oprichtster Brien Coppens, toen coördinator van H30, in vervulling. Het Mechelse majorettekorps ‘De Dansfoliekes’ was geboren! 

De tijd vloog voorbij, vele optredens passeerden de revue waaronder de Mechelse Cavalcade die slechts één keer om de 25 jaar uitgaat. Ook voor het Mechelse toneelgezelschap ‘Abbatoir Fermé’  hebben we reeds onze batons laten zwieren tijdens hun voorstelling ‘Apocalypso’. Rommelmarkten, verjaardagsfeestjes, winterbars, Dijlefeesten en zelfs Maanrock staan reeds op onze palmares! We zwieren er graag op los!

Boek ons en wij zorgen voor de spetters op jouw event!